Kövess minket!

Csatlakozz hozzánk iWiW-en és Facebook-on is!

  

Igen, lehet!



Lehet Más a Politika!
Baranya Megyei Alapszervezete

http://baranya.lehetmas.hu
E-mail: baranya@lehetmas.hu

Iroda:
7621 Pécs, Széchenyi tér 1. (Városháza),
III. em. 327. Telefon: 06 72 / 533-994

Titkársági órák (Harmat Gabriella asszisztens):

Hétfő: 8:30-12:30
Kedd: 8:30-12:30
Szerda: 10:30-14:30
Csütörtök: 8:30-12:30
Péntek: 10:30-14:30

Állandó képviselői fogadóóra:
Dr. Keresztes László Lóránt
- minden páros héten, pénteken 8:00-10:00-ig.

Dr. Kóbor József
- minden páratlan héten, kedden 16:00-18:00-ig.

A blog tartalmát a közösséghez tartozó szerzők privát írásai és véleményei alkotják.
Köszönjük.
A Lehet Más a Politika hivatalos nyilatkozatai a központi oldalon olvashatóak.

Város a szélén

2011.02.16. 10:34 Óvári Csaba

Az LMP nyilatkozata
a pécsi költségvetés körül kialakult vitáról

 
Mi, az LMP pécsi képviselői megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy az abszolút többségben lévő FIDESZ-ÖPE városvezetés a fülkeforradalom tizedik havában nem tudta időben elkészíteni Pécs Megyei Jogú Város 2011. évi költségvetését. A lassan két éve regnáló polgármester hétfői televíziós nyilatkozatában nem kaptunk kielégítő magyarázatot a kialakult helyzetre. Polgármester úr a hozzá intézett kérdések kapcsán „fájdalmas” intézkedések meghozatalát is előrevetítette. A jelenlegi bizonytalan helyzetben tehát azzal számolhatunk, hogy a kudarcokkal és súlyos hibákkal teli, felelőtlen szocialista városvezetés által költségvetése lejtőre küldött város helyzetén a 2009. tavaszán hatalomra jutott FIDESZ (nyilatkozataival ellentmondásban) nem tudott érdemben javítani. Az elmúlt évtized elhibázott politikai döntéseinek, és felelőtlen gazdálkodásának számláját a városvezetés most Pécs város polgárainak, intézményeinek készül benyújtani.

Mindez jól kiolvasható a már nyilvánosságra hozott, de benyújtása előtt elvetett költségvetési tervezetből is. Eszerint az idei évben a város bevételeinek 7%-át teszi ki a költségvetési hiány, és az eddig is folyamatosan duzzadó hitelállomány újabb 10%-os növekedésével számolhatunk, ami 4,5 Mrd forintos újabb hitelfelvételből adódik, és amely tovább dagadhat a 7 Mrd forintos likvid folyószámla-hitelkeret felhasználásával.
A városvezetés továbbá a drasztikus mértékű vízdíjemelésből származó többletbevételeket is a költségvetési hiány finanszírozására kívánja felhasználni, az összes bevétel 8%-át pedig ingatlanértékesítésből szeretné beszedni, a soha nem látott mélységben járó ingatlanárak ellenére.

Őszintén reméljük, hogy a várost felváltva vezető pártok képviselői újragondolják az olyan korábbi, a város kétségbeejtő helyzetét tovább nehezítő, közösen (FIDESZ-MSZP-SZDSZ) hozott döntéseiket is, mint pl. a betervezett több milliárdos mélygarázs-magasház fejlesztés, és a szűkös forrásokat inkább a kötelező önkormányzati feladatok ellátására, a közoktatás, az egészségügy életben tartására, valamint a munkahelyeket nehezen megtartó kisvállalkozások támogatására fordítják. Ebben partnerek leszünk, de a jövő felélésében, elzálogosításában nem veszünk részt.
 
Jakab Tamás
gazdasági szakértő (LMP)
 
Dr. Keresztes László Lóránt
Önkormányzati képviselő (LMP)
 
Dr. Kóbor József
Önkormányzati képviselő (LMP)
 

Szólj hozzá!

Címkék: pécs sajtóközlemény kóbor józsef keresztes lászló lóránt jakab tamás

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpecs.blog.hu/api/trackback/id/tr712664891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása