Kövess minket!

Csatlakozz hozzánk iWiW-en és Facebook-on is!

  

Igen, lehet!



Lehet Más a Politika!
Baranya Megyei Alapszervezete

http://baranya.lehetmas.hu
E-mail: baranya@lehetmas.hu

Iroda:
7621 Pécs, Széchenyi tér 1. (Városháza),
III. em. 327. Telefon: 06 72 / 533-994

Titkársági órák (Harmat Gabriella asszisztens):

Hétfő: 8:30-12:30
Kedd: 8:30-12:30
Szerda: 10:30-14:30
Csütörtök: 8:30-12:30
Péntek: 10:30-14:30

Állandó képviselői fogadóóra:
Dr. Keresztes László Lóránt
- minden páros héten, pénteken 8:00-10:00-ig.

Dr. Kóbor József
- minden páratlan héten, kedden 16:00-18:00-ig.

A blog tartalmát a közösséghez tartozó szerzők privát írásai és véleményei alkotják.
Köszönjük.
A Lehet Más a Politika hivatalos nyilatkozatai a központi oldalon olvashatóak.

Fügefalevél és kölcsönkapott toll

2011.03.03. 13:48 Óvári Csaba

Avagy Egy vitaest margójára.

Tegnap zajlott Pécsett a PTE Állam és Jogtudományi karának Molnár Kálmán előadójában az a vita-est, melyen az új Alkotmányról beszélgettek a meghívottak. Az MTI egy egész pofás kis összefoglalót vágott össze, a legtöbb hírportál ezt hozza. Így nekem elég lesz néhány személyes élményem lejegyzése is, hogy képet adjak az esemény hangulatáról.

Az előadó, ahol egyébként a Mindentudás egyeteme pécsi sorozatának előadásai is zajlanak, zsúfolásig telt emberekkel. Így érthető volt a várakozás fokozódása, amikor a vita-est moderátora, a vitázó felek késéséről adott tájékoztatást. Egy kis hó és máris megérződik az a kétszáz kilométer valódisága, autópálya ide vagy oda. Az érkezőket és a már benn ülő baranyai politikust így nagy tapssal fogadta a közönség.

A vita csakhamar megkezdődött, és bár egy moderált vita - főleg négy értekező között - meglehetősen akadozó lehet itt mégsem lehetett érezni a zökkenőket, a válaszok és viszontválaszok szervesen kapcsolódva már már parázs párbeszédet eredményeztek. Érdekes volt hallgatni a megyei közgyűlés volt elnökének önironikus őszinte szembenéző mondatait. Meglepő volt, hogy a Szentkorona tan ennyire a mantrájává válhat valakinek, mint amennyire Nagy-Gaudi Tamás esetében. Megkapó volt hallani mi az indok az MSZP távolmaradása mögött, s jó tudni, hogy ebben szemernyi hasonlóság sincs a jelek ellenére az LMP-vel.

Schiffer András fügefa leveles hasonlata aratta a legnagyobb derültséget a hallgatóság körében, és valóban félő, hogy a sebtiben megalkotott "mag" alkotmány szemernyit sem takar majd a benyújtott és még benyújtásra váró reform (értsd. megszorító) intézkedések pőreségéből. A beszélgetés végéhez közeledve a kereszténydemokrata képviselő világosan kifejezte azt, ami korábban csak sejthető volt. Ha van is egyetértés bizonyos személyek között bizonyos kérdésekben, ha közös tollat használ is LMP-s és KDNP-s, attól még egy vitánál többre van szükség ahhoz, hogy az álláspontok közeledjenek, s a konszenzus megszülethessen.

Épp ezért érdemes megfontolni, mennyire lesz jó, ha már áprilisban ott lesz egy megszavazott, de meg nem vitatott, konszenzusig el nem vitt Alkotmány.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpecs.blog.hu/api/trackback/id/tr102707096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása