Kövess minket!

Csatlakozz hozzánk iWiW-en és Facebook-on is!

  

Igen, lehet!



Lehet Más a Politika!
Baranya Megyei Alapszervezete

http://baranya.lehetmas.hu
E-mail: baranya@lehetmas.hu

Iroda:
7621 Pécs, Széchenyi tér 1. (Városháza),
III. em. 327. Telefon: 06 72 / 533-994

Titkársági órák (Harmat Gabriella asszisztens):

Hétfő: 8:30-12:30
Kedd: 8:30-12:30
Szerda: 10:30-14:30
Csütörtök: 8:30-12:30
Péntek: 10:30-14:30

Állandó képviselői fogadóóra:
Dr. Keresztes László Lóránt
- minden páros héten, pénteken 8:00-10:00-ig.

Dr. Kóbor József
- minden páratlan héten, kedden 16:00-18:00-ig.

A blog tartalmát a közösséghez tartozó szerzők privát írásai és véleményei alkotják.
Köszönjük.
A Lehet Más a Politika hivatalos nyilatkozatai a központi oldalon olvashatóak.

Megígéred, hogy ajánlasz minket?

2009.10.30. 20:11 CsibaKata

Indul az ajánló cédula ígéret akció!

 

Indul az ajánló szelvény ígéret gyűjtés. Hogy ez mire is jó? Hogy ez így rendben van -e? Hogy ez tényleg másfajta politika, vagy mi is csak cetliéhes szemekkel mustráljuk végig a lakásokat?

Most nem arról van szó, hogy törvényes eszközökkel élünk -e (mert hogy azokkal élünk), és nem is arról, hogy megszegünk -e bármilyen írattlan társadalmi szabályt (mert nem szegünk meg), hanem arról van szó, hogy mi a véleményünk az ígéret gyűjtésről. És nem az a kérdés, hogy mi az én véleményem róla, hanem az a kérdés, hogy Benned kedves olvasó milyen reakció alakul ki a hír hallatán. Mert ez nekünk fontos. Mert aki az LMP-ben van az azt tanulta, hogy a visszacsatolás, a külső vélemény számít, hiszen tanulásra és javításra ad lehetőséget, nem minden esetben megfogadandó, de minden esetben mérlegelendő. És a külső visszacsatolás komolyan vétele nem csak a fejlődés lehetőségével jár, hanem bizony közösség építő és összekovácsoló is. Bizony. És az LMP elkötelezett híve a kisközösségi építkezésnek. Hogy miért? Mert az ember számára a kisközösség a természetes létforma, és bizonyos értelemben a boldogság kulcsa. Node elkalandoztam. Vissza a cetlikhez. 

Cetlicentrikus a választási rendszerünk beugró megmérettetése. Ideális esetben a választópolgár tudja, hogy mely pártnak szeretné megadni a lehetőséget, hogy versenybe szálljon az érdekképviseleti munkakörért, és megfelelő politikai ismeretekkel tudatosan dönt, és ajánlja preferált pártját. Ezzel bizonyítja a párt a mögötte álló társadalmi bázist. Node hazánk ebből a szempontból nem éppen ideáltipikus hely (sok más szempontból az, de ezen a területen még hosszú út áll előttünk). Az átlag hazai politikai tudatosság, a megalapozott döntéshez szükséges minimális ismeretek teljes hiánya jelzi a kiábrándult lakosság jelentős részét. Hányszor, de hányszor hallani a büszkén kitérő választ: "én nem foglalkozom politikával". És hallani az illető hanglejtésén, hogy ezt nekem elismeréssel kéne jutalmaznom. Pedig ez lényegében azt jelenti: "engem nem érdekelnek a közügyek, beleértve a saját ügyeimet is". A kiábrándultság érthető és okai világosak a mai politikai kultúra ismeretének tükrében (nekem sem hiányzik a cirkusz, amit ma politikának hívnak itthon), de ez bizony nem ok és érv a teljes lemondásra és helyi ügyeink odadobására. Nem akkor, amikor van egy LMP.

Szóval ígéreteket gyűjtünk. Hogy miért? Mert azt szeretnénk, ha tudatos támogatóink lennének, azt szeretnénk, ha azért adnád oda a céduládat, mert már ideje korán hallottál rólunk, mert tudod kik vagyunk, és hogy mire adod az ajánlásodat. Azt szeretnénk, ha minél több olyan ember élne ebben az országban, aki tudja, hogy kiket ajánl, és nem az első bekopogó pártaktivista cetliporszívó gépezetnek, vagy csinos aktivista hölgynek adja ajánlását, hanem annak, akinek leginkább egyetért a céljaival. Amíg ez az arány nem javul a tudatos szavazók javára, addig hiába verjük az asztalt, hogy "ez itt kérem nem demokrácia". Rajtad is múlik, hogy az legyen! Ez a nagy helyzet jelenleg. Szóval mit gondolsz?

Arra kérünk Téged, ha szimpatizálsz velünk, akkor ezt jelezd, hogy tudjuk egy tudatos választóval van dolgunk, és amikor az ajánlócédula gyűjtés van, akkor megkereshetünk.

Látogasd meg a http://szazhetvenhat.blog.hu oldalt, és nézd végig az on-line kampányunkkat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpecs.blog.hu/api/trackback/id/tr241487537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása