Kövess minket!

Csatlakozz hozzánk iWiW-en és Facebook-on is!

  

Igen, lehet!



Lehet Más a Politika!
Baranya Megyei Alapszervezete

http://baranya.lehetmas.hu
E-mail: baranya@lehetmas.hu

Iroda:
7621 Pécs, Széchenyi tér 1. (Városháza),
III. em. 327. Telefon: 06 72 / 533-994

Titkársági órák (Harmat Gabriella asszisztens):

Hétfő: 8:30-12:30
Kedd: 8:30-12:30
Szerda: 10:30-14:30
Csütörtök: 8:30-12:30
Péntek: 10:30-14:30

Állandó képviselői fogadóóra:
Dr. Keresztes László Lóránt
- minden páros héten, pénteken 8:00-10:00-ig.

Dr. Kóbor József
- minden páratlan héten, kedden 16:00-18:00-ig.

A blog tartalmát a közösséghez tartozó szerzők privát írásai és véleményei alkotják.
Köszönjük.
A Lehet Más a Politika hivatalos nyilatkozatai a központi oldalon olvashatóak.

Élő zöld szív a Tubesért

2009.12.22. 17:38 CsibaKata

A Lehet Más a Politika Baranya megyei szervezete élő szívvel demonstrál a radar mentes Tubesért. Vannak olyan helyek a világon, ahol a helyi közösségek nem elég figyelmesek, éberek vagy gyorsak ahhoz, hogy a közvetlen környezetükben történő külső beavatkozásokat és következményeit fel tudják mérni. Sokszor pedig nem elég erősek ahhoz, hogy a romboló, káros fejlesztéseket meg tudják akadályozni. Ma Magyarországon van egy olyan közösség a Mecsek lábánál, amelyik igenis figyel a saját életterére.

Jogunk a saját közvetlen környezetünkben történő dolgok elbírálására éppen olyan magától értetődő, mint a saját testünk, életünk felett való rendelkezési jog. Legalábbis annak kellene lennie. Ennek ellenére vannak olyanok, akik rendre más földjén próbálnak szerencsét, más kertjében kísérleteznek, és a helyi lakosság évek óta tartó nemtetszése ellenére újra és újra megpróbálják felépíteni a radart a Mecsekre. Vagy ide vagy oda. Általában a módszerek az ehhez hasonló szituációkban változatosak, valahogy így:

1. Megfélemlítés, hatalomdemonstrálás és erőteljes nyomás gyakorlás: amikor a hatalmi pozícióban lévő ember a nagy székből kitartó merev tekintettel és atyai szigorral néz és szuggerálja az asztal túloldalán pici sámlira ültetett lassacskán megszeppenő és elbizonytalanodó civilt.

2. Jogi hercehurca és módszeres kifárasztás: amikor az derül ki  -a  mellesleg csupán jogászok kasztja által dekódolható szakszövegből-, hogy igazából van jogod mindenhez, amit állítasz, de ott a negyedik paragrafus ötödik pontjában az a vessző kissé kacskán áll, amire a tisztelt másik oldal volt szíves felhívni a figyelmünket. Ezért újra kezdjük a procedúrát teljesen az elejéről... rendben?

3. Anyagi ellehetetlenítés és egyéb nehézségek és akadályok civilek elé görgetése, hogy más csont rágcsálásával legyenek elfoglalva: meg kukkanjuk, hogy a közel s távolban tevékenykedő bármilyen civil szervezetek, akik valaha is potenciálisan részt vehetnek saját életterük megvédésében, milyen bakikat követtek már el a múltban, akár önhibájukból, akár azon kívül. Ó olyan nem létezik, hogy ne lehetne találni valamit. Mi? Tényleg feddhetetlen és ártatlan az a civil szervezet? Hát, misem egyszerűbb... gördítsünk eléjük pár nehézséget. MENTELMI JOGOT AZ ÖNVÉDŐ SZITUÁCIÓBAN LÉVŐ CIVILEKNEK ÉS NGO-KNAK!  Ez nem éppen jogi megfogalmazás, de értitek mit jelent, nem?

4.  Mézesmadzag huzigálás, mely szerint igazából csak a helyiek kedvéért történik építkezés, az új beruházás majd munkahelyeket biztosít valahogyan-valameddig, életminőséget javít, és a tervek szerint étterem, ingyen jakuzzi és kisállatmegőrző is lesz az épületben a kiránduló családok számára. És igazából trendi is egy szép nagy lokátor a természetes növénytakaró közepén, egy csomó helyen már van, és nézzétek milyen  szupi. Csak ti még ezt nem tudjátok, mert nem ismeritek a végtelen és korlátlan fejlődés útját és tanát...

Ez utóbbi a leggonoszabb, hiszen itt a megvezetett lakosság maga alatt vágja a fát, és mosolyog hozzá, hiszen tudja, hogy ez jó.

De a baranyaiak nem adják olcsón a bőrüket. Sőt egyáltalán nem eladó a bőrük, a földjük, a természeti értékeik, az egészségük, az önredelkezéshez való joguk. A túlzott makacsság az esetek túlnyomó részében hátrányosan befolyásolja az életünket, azonban ebben az esetben a helyiek nem lehetnek elég makacsak, hiszen a hegyükről van szó, a Mecsekről.

Az LMP zöld szíve a Tubesért dobog! Kitartás, és az ELŐVIGYÁZATOSSÁG ELVE vezesse a civileket.

17 komment

Címkék: performansz

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpecs.blog.hu/api/trackback/id/tr91616269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lasponya 2009.12.31. 15:42:19

Az a szerencse,hogy mi mindenhez jobban értünk
mint a katonai szakértők,vagy a NATO szakértői.
Azok azt mondták,hogy Magyarország déli részére
egy lokátor,az egységes légvédelmi rendszer egy
elemeként,de mi tudjuk,hogy ez egy aljas támadás
volt a bánáti bazsarózsa ellen.Persze azt is jól tudjuk,hogy Magyarország soha nem lehet a nem-
zetközi terrorizmus célpontja,de hát ezt hitték az
amerikaiak,meg az angolok stb,de hát ők tévedtek
ami velünk nem fordulhat elő.Ha meg mégis be-
csapódna egy robbanóanyaggal megpakolt repülő-
gép a Széchényi térre,a helyreállításhoz szükséges
zsozsót majd mi a tiltakozók összedobjuk,vállaljuk
a felelőséget az áldozatok hozzátartozóinál,bár nem tudom majd mit szólnak hozzá.Ha már benne
vagyunk a beszélgetésben azt is elmondjuk,hogy
az átkosban a honi légvédelem parancsnoka
idegrohamot kapott,ha a repülőgépek észlelési
magassága 300 m felett.volt,de mi kinyitottuk ajtót
ablakot.
Apropó.Széchényi tér.Hétfőn megjelent a Bayer Center közleménye,mi szerint hatalmas zsenialítással átadták a teret.Ha ez sikerült nekik
akkor tényleg zseniálisak.De vajon az nem környezetszennyezés,ha egy nagy halom szemetet
akarnak rásózni a városra.
Helyi napilap hétfőn tudomásunkra az eseményt
kedd délutánra 150 hozzászólás érkezett a honlapjukra.A LMP hallgatott,mint a csuka.MIért.
Ha azóta mondtak volna valamit,figyelmükbe ajánlom azt az alapvető újságirói előirást:a piros tojás húsvétra kell.

lasponya 2010.01.01. 23:58:56

Ha már ilyen buzgón hozzászóltatok kibővíteném
ismereteiteket.A terrorizmusban az a legnagyobb
veszély ,hogy teljesen kiszámíthatatlan,pl a magyar
katonai jelenlét Afganisztánban is ok lehet néhány
begőzőlt agyunak,hogy meglepjen bennünket.
A NATO-val persze lehet lehet vacakolni,amig be
nem durran az agyuk,elviszik a lokátort valahova
délre,mi megmentettük a Tubest,viszont fütyültünk
Magyarországra.
Persze ha délről egy rohadt repülőgép bejön az
országba,akkor is ki kell állni a nézeteink mellett.

teknőc 2010.01.07. 14:10:01

Hmm...tényleg félnünk kell ám, hogy a NATO bedurcizik, mert még aztán csúnyán néznek a magyarokra a brüsszeli főhadiszálláson. És ha esetleg a horvát vagy a román netán az albán haderő megtámad minket akkor nélkülözhetetlen lesz a lokátor...ja de várjunk, hiszen ők is nato-sok, ergó szövetségeseink, na akkor most kitől védekezünk? Jah tényle az araboktól akik a gyönyörű tereket fogják bombázni. Csak mellékinformáció, hogy a magyar honvédség (akik egy másik kontinensen védik a hont) tevékenysége Afganisztánban 3 területre fókuszál:
- Aknamentesítés (ebből sajnos már van halálos áldozatunk)
- Orvosi tevékenységek (itt mi csináljuk a halálos áldozatokat)
- És az ország újjáépítése (amiben a japánokkal partnerkedünk)

Az utolsó két tevékenység miatt az afgánok (még titokban a tálibok is) szeretnek minket, vagy legalábbis elnézik a jelenlétünket. Hogy honnan tudom? Pár afgán származású hallgató mesélte akik mellesleg szimpatizálnak a tálib rendszerrel:P

Az elsőt pedig azért nem nézik jó szemmel mert az aknák számukra az egyetlen hatékony hadviselési forma az amerikaiakkal szemben akik az országukat megszállva tartják (és miebben segítünk nekik).

Ha meg annyira félünk a terroristáktól, miért nem vonulunk ki a külföldi hadszinterekről, hagyjuk békén az ott élőket és foglalkozunk a magunk ügyével? Akkor lokátorra se lenne szükség, és nem kéne hőzöngeni a "hülye zöldeken".

skyfox 2010.01.13. 14:07:42

@teknőc:

Úgy látom összes élettapasztalatodat és szakmai jártasságodat sikerült megcsillantani hozzászólásodban. Nem akarlak az ellenkezőjéről meggyőzni, de...

Ha emlékezetem nem csal akkor a NATO-hoz való csatlakozást az urnákhoz járuló magyar állampolgárok elsöprő többséggel szavazta meg. Egy szövetséghez való tartozás pedig nemcsak jogokkal, hanem kötelezettségekkel is jár. Emlékeztetnélek továbbá Téged (és a cikk íróját is), hogy a Magyar Köztársaság légterének ellenőrzésére még nem találtak ki jobb eszközt - igaz a világon máshol se - mint a radar. A Ti hozzáállásotokat látva Nektek - és a hasonló gondolkodásúaknak - szinte bármi fontosabb, mint az ország légterének ellenőrzése és (lég)védelme. Ha mindig a pillanatnyi status quo-ból indulnánk ki, akkor igen ostobák lennénk. Én még emlékszem 1991-92-re, mikor még volt némi riadalom, mikor Barcsra bomba hullott, és az ágyúdörgés Siklósig hallatszott. Mi lesz 20 év múlva? Te tudod? Én nem és az én biztonságérzetemet csak növelné egy olyan szerkezet, ami képes 400-500 km-es távolságra ellátni. Nem szívesen mondanék le a MK részéről arról lehetőségről, hogy lássam milyen légi járművek tartanak délről mondjuk Paks felé. (Egy terroristának - vagy akár egy orvosi esetnek - Veled ellentétben nem feltétlenül egy szépen felújított tér fog eszébe jutni, ha "kis költségvetéssel nagy kárt" elven munkálkodik.)

1994-ben - ha jól informálódtam - legalább 23 db lokátorszázad ellenőrizte 131 db különböző radarral, melyek a csatlakozás időpontjára szinte teljesen leamortizálódtak Ezek kiváltására képes az a 3 radar, melyből 2 már megépült és nem lett belőle "hír". Ennek a 3 radarnak a finanszírozását a "durci" NATO átvállalta. Ez 2004 árfolyamon számolva 23,5 milliárd Ft, plusz az üzemeltetési költségek egy részét is állja. Ekkora égbekiáltó gonoszságot is régen hallottam.

Egy "mellékinformáció": a MH fő tevékenysége Afganisztánban nem az aknamentesítés és nem az "orvosi tevékenység". Ha tudnád, vagy vetted volna a fáradtságot hogy utánanézz akkor illene tudnod. Továbbá kérdezd meg a tálibokkal szimpatizáló afganisztáni (urdu, pastu, üzbég, stb) ismerőseidet, hogy ki finanszírozza itteni tanulmányaikat, vagy ha a tálibok lennének még mindig hatalmon Afganisztánban, akkor ők itt lennének-e. Meg azt is, hogy ha ekkora áldozat részükről velünk (értsd: nyugati civilizáció) egy levegőt szívni, miért nem mennek vmi nívós arab egyetemre tudást szerezni, vagy miért nem gyarapítják náluk a tálibok seregét.

Én -és a velem hasonló gondolkodásúak - nem a "hülye zöldeken", hanem a "zöldek hülyeségén" szoktam -a Te szóhasználatoddal élve - hőzöngeni. Én azért nem nevezném annak, mert én érvelve igyekszem bizonyítani álláspontomat, ellenben egy "zöldnek" csak be kell dobni egy populista szlogent hogy "Metsük meg a Zengőt! (Tubest, stb..."), de azt már nem teszi hozzá azt a talán kevésbé tetszetős alternatívát is hogy ellenben "Mondjunk le a magyar légtér ellenőrzéséről!", vagy "Bízzuk Magyarország biztonságát a Superman-re!" esetleg "Imádkozzunk, hogy távol tartsuk a rosszat szeretett országunktól!"

Végezetül pedig komolyan érdekelne az LMP biztonságpolitikája is, mert a zöldségben látom otthonosan mozognak. Megértem mert ez hozhatja a legtöbbet a konyhára.de nem csak ebből áll egy kormányzati munka. Mindenesetre szurkolok nekik, továbbá szélesebb látókört is kívánok mind a politikusaik, mind a szimpatizánsaik számára.

CsibaKata 2010.01.13. 20:00:22

Tisztelt skyfox!

Érdekes kommentet tettél fel az oldalra, köszönöm.

Arra a kommentedre szeretnék reagálni, hogy: "nem a hülye zöldeken, hanem zöldek hülyeségén szoktál hőzöngeni."

Én azt gondolom, hogy a zöldek olyan nézőpontokat hoznak manapság a politikai, gazdasági, társadalmi diskurzusokba, amelyekről már régen hallgatunk a "fejlett államok" közéletében, amelyeket civilizációk fedeznek fel évezredek alatt újra és újra, s melyeket más (bizonyos szempontból fejlettebb) kultúrák magától értetődőnek tekintenek. Ezen nézőpontok behozatala, ha számodra nem is evidens, legalább mérlegelésre lehetne méltó, hiszen egy másik ember (a cikket magánemberként tettem fel) őszinte írása.

A zöldek által képviselt szemléletmódra elemi szükség van manapság szerintem, egyszerűen időszerű a változó körülmények között. Szándékosan nem írok konkrétumokat. Ezt azért teszem, mert ma a közéletből és a döntéshozatalból száműzve van az a dolog, amit legpontosabban talán bölcsességként lehetne megnevezni, és amit ma csupán értelmiségi filozofálgatásnak, vagy populista semmitmondásnak aposztrofálnak. (Ezzel nem állítom, hogy minden populizmus igazából bölcsesség, távolról sem.)
Azt gondolom, hogy nem kell attól tartanod, hogy az általad leírtak csukott fülekre találnak, és majd vitát generálnak, ugyanis én épp hogy nem hiszek a vitában. Azt feltételezem, hogy állandóan fejlődő tudásod és tapasztalataid legjavát adtad, amikor a hozzászólásod írtad, ekképp értékelem a szöveget. A párbeszédben hiszek vagy ha az nem lehetséges, akkor legalább az etikus vitában, ahol a kölcsönös odafigyelés a legfontosabb.

Csupán ennyit szerettem volna reagálni a "zöldek hülyesége" megjegyzésedre, és jelzem ez a reakció csak arra vonatkozott.

skyfox 2010.01.13. 23:18:26

Tisztelt CsibaKata:

Ne hidd, hogy nem tartom fontosnak akár az LMP, akár más "zöld" szervezetek újszerű nézőpontjait. Igenis nagyon szükség van rá, és időszerű volt ezek köztudatba, közbeszédbe és döntéshozatalba való bevitele.

Jelen esetben viszont azt látom, hogy az ifjonti hevület a fürdővízzel együtt a gyereket is kiöntené. Pl. pont azt a széles látókört hiányolom az írásodból, amely kicsit távolabb lát a Mecsek-hegység csúcsainál és megérti, vagy legalábbis felfogja, hogy ez a történet nem csak a Zengőről meg a Tubesről meg a hegyoldali ingatlanokról szól, hanem egy 93 030 2m területről, melynek neve: Magyarország. Ennek az országnak a biztonsága mindenkinek - még a zöldeknek is - érdeke kell(ene), hogy fontos legyen.
Ezt a történetet elég egyoldalúan állítják be a "Ti oldalatokon". Vannak azok, akik elfüggönyözött szobákban szivart pöfékelve gonosz terveket forralva kifőzik hogyan is árthatnának a környezetnek és a baranyai embereknek. No de vagytok Ti, akik bátran ellenálltok ezen környezet és egészségromboló projectnek. Mit mondjak, jó pár ember szíve belefacsarodott ebbe a heroikus képbe és megy - a teljes igazság megismerésének igénye nélkül - a zöld zászlók alá.
Tudod miért merem ezt leírni? Nemrég hallottam a rádióban, hogy a radar miatt Pécsett létrehozott tájékoztató irodába évek alatt 50 ember nem nyitott be. Ez minimum megdöbbentő. Attól tartok, hogy éppen a "Ti oldalatok" csukja be a fülét a másik oldal érveire és - már megbocsáss - szajkózza a magáét kompromisszumkészség leghalványabb jele nélkül. Így szerintem se "párbeszélni", se "etikus vitát" nem lehet folytatni.

Szerintem is szép szín a zöld, de azon kívül még van néhány, és azokkal együtt kell(ene) tájékozódni a világban.

skyfox 2010.01.14. 10:44:39

Természetesen a 93030 az km²-ben értendő.

lasponya 2010.01.14. 21:56:11

@CsibaKata: A honi légvédelem ügyében tett blogok
azt mutatják,hogy ehhez a kérdéshez kb annyit
értetek mint a hajdu a harangöntéshez.
A baj nem ez.A baj az ,hogy embereket,szervezeteket,rendszereket egy színnel
akartok jellemezni.Hogy zöld.A történelem szerint,pedig az ritkán hazudik,az egyszínü rendszerek a legritkábban voltak min.demokratikusak.Példa:vörös Sztálin,barna SA.
fekete SS,vagy Mussolini Nincs annál borzasztóbb
ha egy embert egy színnel akarunk jellemezni.
Mindezt azért írom,mert talán korotoknál fogva,nem tudjátok,hogy volt
már Magyarországon rövid ideig,egy nagyon erős
zöld mozgalom.A jelenlegi parlamenti pártok(mind)
kihasználva tudatlanságát.a rendszerváltáskor
a nagymarosi vizilépcső (a rendszerváltás szimbóluma) elleni tiltakozás első sorába lökték
Vargha János és Hajós Adrien vezette csapatot
A célt elérték,mármint a pártok,ők meg régen el-
tüntek a közéletböl.De 20 év kellett ahhoz,hogy egy
zöld párt létrejöjön,elkezdjen működni,mert a vá-
lasztói emlékezet hosszú is tud.lenni.
Az már mellékes,hogy egy zöld erőművel kevesebb
van,a gatyánkat is kifizettük a szlovákoknak,meg az
osztrákoknak,ma meg szélturbináktól várjuk a megváltáltást.
Pedig Vargáék nagyon zöldnek tartották magukat..

lasponya 2010.01.14. 22:17:53

@teknőc: Az szép békés,szeretetteljes világ,amit
te elképzelsz,csak sajna,a te agyadba létezik.
Talán több újságot kellene olvasni.
Aki saját védelmében semmit nem tesz,az ne cso-
dálkozzon,mégha vétlen is,hogy váratlanul pofon-
vágják.
Gondolom a lakásod közben tele van riasztóval,meg ráccsal.

Péter Balázs 2010.01.16. 13:10:49

"Mészáros Gyula ezredes CMM-hez írt levele: Attól, hogy felderítenek egy repülőgépet, még nem lesz olyan légvédelmi eszköz, ami meg tudná semmisíteni azt. A határ és az ország közepe közötti távolság oly csekély, hogy egy nagysebességű repülőgép bármikor berepülhet és végrehajthatja a feladatát. Magyarországnak nincs megfelelő légvédelme. A lokátorral csak szemlélni tudnák, hogy merre repül a cél. Mire Kecskemétről valaki felszállna, a repülőgépet már el lehet felejteni. A lokátor a NATO-nak szükséges, hogy a közös határon túl légtérfigyelést végezhessen. Ehhez nem fontos éppen a Tubesre telepíteni lokátort. (Sőt magyar területre egyáltalán nem kellene.) Nyugállományú repülő ezredes vagyok. Végigrepültem az életemet, leginkább szuperszonikus repülőgéppel, a Magyar Hadtudományi Társaság repülőszakértője, egyetemi docens vagyok. A Nemzetvédelmi Egyetem jogelődje repülőtanszékének voltam a vezetője. Hadászati végzettséggel rendelkezem. Az egyetemen a légierő hadászati-hadműveleti alkalmazásával foglalkoztam. Szakmailag éppen a repülőgépek elfogásának elméleti és gyakorlati kérdéseivel foglalkoztam hosszú éveken keresztül, ami predesztinál arra, hogy mosolyogjak a magukat repülőszakértőnek kinevezett katonai szakértő(k) nevetséges, a szakmát megcsúfoló és pártérdekektől sem mentes tudománytalan megnyilatkozásain."
www.magyarhirlap.hu/belfold/a_tudos_es_a_katonatiszt_hozzaszol.html

lasponya 2010.01.16. 21:03:29

@peterbalazs: Nagyon köszönöm,hogy a cikket fel-
tetted ide.
Végre egy igazi szakértőtől tudtuk meg,hogy kis ha-
zánknak légvédelme nincs.Budapest,Paks,Pécs előtt
nyitva ajtó,ablak,kapu.Kiváncsi lennék,hogy Mészáros ezredes úr keze mennyire van benne,ebben a megnyugtató helyzet kialakításában,
de ha ilyen komoly beosztásokban dolgozott,akkor
valószinűleg keményen.
Az ezredes úr néhány gondolata valószínüleg abból
az időszakból maradt meg,amikor még repült,és
gyakorolatoztak az olaszországi repülőterekről tá-
madást inditó amerikai vadászbombázók ellen,persze képzeletben.Na azok ellen nem volt
valami sok esély,de persze mindig győztek.
De nem arról van szó hogy a kiváló tudós és a kato-
natiszt irásába keressünk a kákán csomót,bár utólag még feltűnik,hogy éveken keresztű foglalko-
zott repülőgépek elfogásának elméleti és"gyakorlati
kerdéseivel"amikor,mint írja,légvédelem meg nincs.Na mindegy
mindenkinek meg kell élni valamiből.
Ma nem arról van szó,hogy nagy sebességü katonai
bombázók ellen kellene védekezni,amelyek 1000-
2500 km -es sebeséggel támadnak,hanem a kis
vagy közepes polgári gépek ellen,ami az ajándék
csomagot hozhatja.
A NATO szerződés meg olyan,hogy nemcsak kapni
lehet,adni is kell,vagy úgyis lehet mondani,hogy
kötelezettséggel jár.Aki nem tartja be,jusson
eszébe az erősebb kutya esete
Ha meg nem kell lokátor,akkor hogy gondoljátok a
felderírést,fülelőszolgálattal,riadólánccal,zseblámpával.

lasponya 2010.01.18. 21:07:37

A téma azért jó,mert a saját gondolataimat olvas-
hatom sűrűn,mivel másoknak ez a jelentéktelennek
tűnő probléma igen csekély mértékben vívja ki az
érdeklődését.
Röviden:Hollósi Nándor nevét,aki távolról is a lég-
védelem közelébe került ,ismeri és tiszteli,tudja ,hogy komoly szakember,és nem be-
szél a levegőbe.Mészáros úrról kevesebben hallottak.
Cromwell mondta kb:Bizzál Istenbe,de tartsd szá-
razonn a puskaport.
Tudjuk,nincs ellenség,Görögországban tüzijátékot
akartak a hétvégén,csak bomba lett belőle.
Nem is tudom,hol éltek.Már az önvédelemre sem futja.

Lósi 2010.02.01. 21:39:18

@lasponya: Teljesen egyetértek a lokátorról alkotott véleményeddel, bár én nő vagyok és tényleg nem értek a honi légvédelemhez, ezért a szakértők véleményét sem kérdőjelezem meg kapásból.
Üdv!

Lósi 2010.02.01. 21:44:15

@skyfox: Hajrá skyfox! Ez tetszett!

lasponya 2010.02.05. 22:52:50

@Lósi: Kedves Lósi.
Mifelénk a józan ész nem a nemtől függő gondolat
De hogy tudjad,a hazai lokátorrenszer 3 állomásból
áll,amiből 2 csont nélkül felépítettek Magyarországon,csak a 3.lokátorral van baj,itt Pécsett.
De már nincs mit csodálkozi,az ATV hétfői Voks
műsorában a parlarmenti pártok illusztris képvi-
selői nyiltan kifejtették ,hogy Magyarországnak
honvédelmi erőit megszüntették,megsemmisítették.
Nincsenek érdemleges fegyveres erők.Isten óvjon
bennünket

lasponya 2010.02.05. 22:59:11

@Lósi: 2.gondolat:nem lennél kiváncsi a LMP honvé-
delmi gondolataira.(mert hallgatnak mint a sült hal)
süti beállítások módosítása