Kövess minket!

Csatlakozz hozzánk iWiW-en és Facebook-on is!

  

Igen, lehet!



Lehet Más a Politika!
Baranya Megyei Alapszervezete

http://baranya.lehetmas.hu
E-mail: baranya@lehetmas.hu

Iroda:
7621 Pécs, Széchenyi tér 1. (Városháza),
III. em. 327. Telefon: 06 72 / 533-994

Titkársági órák (Harmat Gabriella asszisztens):

Hétfő: 8:30-12:30
Kedd: 8:30-12:30
Szerda: 10:30-14:30
Csütörtök: 8:30-12:30
Péntek: 10:30-14:30

Állandó képviselői fogadóóra:
Dr. Keresztes László Lóránt
- minden páros héten, pénteken 8:00-10:00-ig.

Dr. Kóbor József
- minden páratlan héten, kedden 16:00-18:00-ig.

A blog tartalmát a közösséghez tartozó szerzők privát írásai és véleményei alkotják.
Köszönjük.
A Lehet Más a Politika hivatalos nyilatkozatai a központi oldalon olvashatóak.

Az Európai Parlament csoportjai, 2. rész: your ID, please

2009.06.05. 09:38 Baracska Péter

Sorozatunk második részében az ID fedőnevű csoportról lesz szó, mely név eredője az Independence/Democracy kettős. Ebből már kitalálhatjuk hogy ők nem egy Európai Egyesült Államokban gondolkodnak. Egyébként 2004-ben alakultak a korábbi EDD(Sokszínű és Demokratikus Európáért)-ből. Amint honlapjukról kitűnik, tagjai között eurokritikusokat, euroszkeptikusokat, és eurorealistákat találunk. Tehát többé-kevésbe nem szeretik az EU-t. Amit nem is csodálok ha folyton ilyen "gyönyörű" euro-kezdetű szavakkal dobálóznak. Sőt, az UKIP (United Kingdom Independence Party) egyenesen ki is akar lépni az Európai Unióból. Ám abban mindannyian egyetértenek hogy semmiképpen sem engedik az EU centralizálását, és emiatt az alkotmánytervezetet sem hajlandóak elfogadni. Aztán van még egy kis szöveg arról is hogy ők az egyetlenek akik képviselik azoknak a hangját akiknek nem kell az alkotmány. Micsoda hősök! Egyébként halkan megjegyzem hogy milyen alkotmány az, ami vastagabb mint a Háború és Béke?!? A világ országainak jó része vígan elvan egy pár oldalas irománnyal. A frakció céljainál maradva: egyenlőséget minden színű, kultúrájú, és nyelvű embernek; az EU legyen szabad államok együttműködése, azaz megint csak egy nem a centralizációra (attól lesz igazuk hogy többször leírják?); szabad szavazatok, azaz nincs pártfegyelem. Nem csoda hogy itt nincs magyar párt, biztos nem értenék hogy miként lehet demokráciát csinálni pártfegyelem, és frackiótagok büntetéssel fenyegetése nélkül. De ez utóbbiról majd egy másik írásban lesz szó.

Vannak viszont benne britek (a már említett UKIP, a legnépesebb náció), lengyelek, franciák, hollandok, svédek, és egy-egy cseh, dán, görög, illetve ír. Utóbbi, azaz Kathy Sinnott (független) látja el a vezetői teendőket a brit Nigel Farage (UKIP) mellett. Jelenleg 28-an vannak ami 3,8%-ot tesz ki az EU Parlamentből.

Nem csak az EU bürokratizálódását, és centralizálását utasítják el hanem a bővítést is, mert tartanak a balkáni bevándorlóktól (most akkor hogy is van a másik kultúrájának tiszteletben tartása?). Nos akármilyen ellentmondás feszül is a programjukban és a mondanivalójukban, igazat kell adnunk nekik, mivel Románia és Bulgária csatlakozása után elárasztották az országot eme két ország bűnözői, az előbbiek túlsúlyával. De legalább nekünk jó mert erdélyi honfitársaink macerálás nélkül utazhatnak Magyarországra.

2 komment

Címkék: id europai parlament ukip nigel farage kathy sinnott

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpecs.blog.hu/api/trackback/id/tr961164964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

susrev 2009.06.10. 17:02:46

Szépek a pécsi (baranyai) eredmények! Mi történt Drávapiskiben? :) Az kéne mindenhol.

Baracska Péter 2009.06.12. 00:25:20

@susrev: Van ott egy normális polgármester aki meggyőzte a helyieket arról hogy lehet változtatni a jelenlegi helyzeten. Röviden ennyi.
süti beállítások módosítása