Kövess minket!

Csatlakozz hozzánk iWiW-en és Facebook-on is!

  

Igen, lehet!



Lehet Más a Politika!
Baranya Megyei Alapszervezete

http://baranya.lehetmas.hu
E-mail: baranya@lehetmas.hu

Iroda:
7621 Pécs, Széchenyi tér 1. (Városháza),
III. em. 327. Telefon: 06 72 / 533-994

Titkársági órák (Harmat Gabriella asszisztens):

Hétfő: 8:30-12:30
Kedd: 8:30-12:30
Szerda: 10:30-14:30
Csütörtök: 8:30-12:30
Péntek: 10:30-14:30

Állandó képviselői fogadóóra:
Dr. Keresztes László Lóránt
- minden páros héten, pénteken 8:00-10:00-ig.

Dr. Kóbor József
- minden páratlan héten, kedden 16:00-18:00-ig.

A blog tartalmát a közösséghez tartozó szerzők privát írásai és véleményei alkotják.
Köszönjük.
A Lehet Más a Politika hivatalos nyilatkozatai a központi oldalon olvashatóak.

Kinn voltunk!

2009.11.11. 08:58 CsibaKata

A standolás a város három pontján nagyon jó hangulatban telt. Uránbányáról volt szó uránvárosban, helyi termékekről a Vásárcsari mellett, és Zöld munkahelyekről a Kossuth téren.

A legjobb tapasztalatom az volt, amikor egy kifejezetten harcias hangulatú hölgy jött oda hozzánk, érdeklődni, hogy mit is csinálunk mi itt. Rögtön azzal kezdte, hogy ő radikális jobboldali, és arra is fog szavazni, ugyhogy ne is próbáljuk meggyőzni. Én gondoltam magamban, hogy ez engem ebben a pillanatban pont nem érdekel, egy ilyen felütésre aligha lehet bármit is reagálni. Harciasan folytatta, hogy ő fel van háborodva az állatvédelem helyzetén, és azon, hogy Magyarországon mennyire nem érdekel senkit az állatjólét. Hát ez érdekes - gondoltam - én többek között pont azért lettem zöld és LMP-s, mert azt tapasztaltam, hogy leginkább a zöldeket érdekli az állatjólét és az állatbarát ipar. Eképp rögvest volt közös témánk a radikális járókelővel. Bár az állatkert szomorú helyzetére bevallom nem tudtunk ott helyben megnyugtató választ adni, csak abban értettünk egyet, hogy nincsen úgy jól, ahogy jelenleg van. Végül rákérdezett, hogy miért is gyűjünk aláírást, s mikor megtudta, hogy egy összeurópai programról van szó a zöld és környezetbarát munkahelyekért, akkor aláírta a Zöld Fordulat kezdeményezést. A történet a nap legtanulságosabbja volt.

Egyfelől boldogító gondolat volt, hogy lehet egyet érteni ügyek mentén, akkor is ha radikális jobboldali, MSZP tag, fidelitas aktivista vagy éppen zöld és ökopárti ELEMPÉS az illető (ami természetesen szerintem a legjobb, mert nagyon sok okos, még több vidám és a lehető legtöbb jó ember nálunk van :)). Azt gondolom, hogy vannak olyan témák, melyek felette állnak a pártharcoknak, melyek mindannyiunk számára fontosak, mely mindannyiunk gyerekét érinteni fogja.

Ugyhogy az ilyen tapasztalatokért érdemes, ez ad reményt, ez őrzi annak lehetőségét, hogy az ország egységét nem a pódiumról elmondott érzelemkeltő nagybeszédek, hanem a változatosságban felismert érték tisztelete, a folyamatos párbeszéd és a különböző társadalmi és érdekcsoportok közötti rendszeres kapcsolat fogja megteremteni. Ezért dolgozunk. Ezért is.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: lmpstory

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpecs.blog.hu/api/trackback/id/tr451517256

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Csökkenő férőhelyek az egyetemen és vár a Fidelitas! 2009.12.08. 23:42:50

A Fidelitasnál próbálják megfejteni mi bassza a csőrüket a középiskolásoknak, és akkor azt kell nekik mondani. Erre azért van szükség, mert a közigazgatásba készül távozni a Fidelitasosok zöme. Azokat pótolni kell. Az Egyenlítő tv hangfelvétel szerint ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása