Kövess minket!

Csatlakozz hozzánk iWiW-en és Facebook-on is!

  

Igen, lehet!



Lehet Más a Politika!
Baranya Megyei Alapszervezete

http://baranya.lehetmas.hu
E-mail: baranya@lehetmas.hu

Iroda:
7621 Pécs, Széchenyi tér 1. (Városháza),
III. em. 327. Telefon: 06 72 / 533-994

Titkársági órák (Harmat Gabriella asszisztens):

Hétfő: 8:30-12:30
Kedd: 8:30-12:30
Szerda: 10:30-14:30
Csütörtök: 8:30-12:30
Péntek: 10:30-14:30

Állandó képviselői fogadóóra:
Dr. Keresztes László Lóránt
- minden páros héten, pénteken 8:00-10:00-ig.

Dr. Kóbor József
- minden páratlan héten, kedden 16:00-18:00-ig.

A blog tartalmát a közösséghez tartozó szerzők privát írásai és véleményei alkotják.
Köszönjük.
A Lehet Más a Politika hivatalos nyilatkozatai a központi oldalon olvashatóak.

Én csak azt nem értem, hogy ki az, aki NEM ZÖLD?

2009.06.23. 10:32 CsibaKata

EGY KIS GONDOLATGÖRGETEG:

Azon méláztam mostanában, hogy ki engedheti meg magának manapság azt a luxust, hogy ne legyen zöld. Teljesen biztos vagyok benne, hogy minden ember zöld és öko, csak van aki elfeledkezett róla, vagy soha nem szóltak neki erről. Az ökológiai rendszer az egy olyan nagyobb dolog, ami magában foglalja a nemzetiségi tudatokat, a gazdag-szegény különbséget, magába foglalja általában a megosztottságot. Az egy környéken élő lények mind részei az adott ökoszisztémának, hatással vannak egymásra, és mind részei az állandó körforgásnak. Oda akarok végül kilukadni, hogy a bank menedzser, a hajléktalan koldus, a jobbikos, a roma és egyéb kissebségi ugyanannak a biológiai rendszernek a része, csak meg kell tanulni mélyökológiai szemmel nézni a dolgokat.

Az öko tisztában van vele, hogy a minden ember része a helyi biológiai rendszernek. Akkor is, ha piros-fehér csíkos zászló lobog az ablakában, és akkor is, ha valamely más itt lakó etnikum sarja, és akkor is ha homoszexuális vagy greenpeaces... Az ökorendszerben gondolkodó még messzebb megy, rendszerébe bevonja nem csak az embert, hanem az állatokat, növényeket, gombákat, baktériumokat és még azokat a lényeket is, melyek egyik kategóriába sem, vagy történetesen egyszerre több kategóriába is tartoznak (vannak olyan ravaszdik, akik fotoszintetizálnak, mint a növények, aztán mégis ostorral úszkálnak és szemfoltjuk van... ennyit a kategóriáinkról).

Szóval azon gondolkodtam, hogy ki az, aki nem öko? Nevezzük nevén a dolgokat. A legnagyobb magabiztossággal kijelentem, hogy például a magyar gárdista emberek ugyanúgy biológiai lények, mint mondjuk én, tehát részei az ökoszisztémának, tehát igazából LMP-re kéne szavazniuk, mint ÖKOPOLITIKAI PÁRT :-). A gárdisták is szívesen esznek helyben termelt biozöldséget, és szívesebben fürödnének a nem elszennyezett folyóvizekben. Ha ezt jelenti zöldnek lenni (ezt és még sok mást), akkor kérdem én, ki a szösz az, aki nem zöld és nem öko? Jöjjön ide, mert kiváncsi vagyok, hogy hogyan marad életben az ökoszisztéma és a természet nélkül. Még egy régi-régi bölcsességre felhívnám a figyelmet: Minden ember első sorban biológiai lény és csak másod sorban nemzeti hős. Ez azért egészen biztos, mert a biozöldséget meg lehet enni, viszont a nemzeti lobogót nem. Ez tuti.

2 komment

Címkék: zöld ökológia

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpecs.blog.hu/api/trackback/id/tr521202828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bernics Gábor 2009.06.30. 10:48:38

"A legnagyobb magabiztossággal kijelentem, hogy még a gárdista emberek is biológiai lények, tehát részei az ökoszisztémának, tehát igazából LMP-re kéne szavazniuk, mint Ökopolitikai párt :-)."

:-)

muir 2009.07.23. 09:02:41

az árpád sávos zászló ugyanaz, mint a nemzeti lobogó? másrészt nem csak a biozöldséget lehet megenni, pláne megfizetni nem....
süti beállítások módosítása